3 fouten die mannen maken tijdens de eerste date

dating fouten

Dat de eerste date met een vrouw uiterst belangrijk is weet elke man. Zeker wanneer het iemand betreft die je via een datingsite hebt leren kennen. Het verloop van de eerste afspraak bepaald in de meeste gevallen als je de persoon nog eens terug ziet en als er wel of geen relatie uit het contact voortvloeit. Zorg er daarom voor dat je het niet te moeilijk voor jezelf maakt bij de eerste date. Hier volgen 3 zaken die je beter achterwege kunt laten.

1. Kies geen drukke of rumoerige locatie uit voor een eerste date

In een levendige bar of café voelt je date zich zeer waarschijnlijk niet op haar gemak. De rumoer maakt het voor jou ook moeilijk om een prettige conversatie op gang te brengen, waardoor je niet de gelegenheid krijgt om jezelf goed te verkopen. Als man moet je ervan bewust zijn dat we in een ‘oneerlijke’ wereld leven waarin vrouwen bepalen als er wel of geen relatie volgt.

In een vredige publieke omgeving (een rustig restaurant, een knus café zonder luide muziek, een leuke koffietent in een winkelcentrum) maak je veel meer kans om een persoonlijke band met een vrouw te ontwikkelen. Die band of klik is waar de meeste vrouwen naar uitkijken bij een eerste ontmoeting. Als ze het een beetje aanvoelen, ben je door de voorselectie heen.

2. Maak geen avondvullend programma op een eerste date

Tenzij je een super interessant personage bent lukt het je niet om de conversatie urenlang levendig en aangenaam te houden. Wanneer er stiltes of ongemakkelijke momenten in het gesprek beginnen te vallen is het kwaad in feite reeds geschied. Beperk het programma van een eerste date tot één activiteit die maximaal een uur tot anderhalf uur duurt. Wanneer een restaurant de locatie is zoek er dan een uit waarvan je weet dat jullie niet een eeuwigheid op het eten hoeven te wachten.

3. Gedraag je niet té agressief, maar ook niet té passief op een eerste date

Wanneer je tijdens de ontmoeting snel en vaak over seksueel gerelateerde onderwerpen begint te praten en te veel lichamelijk contact maakt komt bij de meeste vrouwen automatisch het verdedigingsmechanisme in stelling. Dat blijft vervolgens voor de rest van de avond alert. Omgekeerd zul je ook niet te lief of zachtaardig moeten overkomen, want dan wil een vrouw je graag als een goede vriend (zonder intimiteit) reserveren. Probeer haar karakter vooraf een beetje in te schatten om tot een juiste balans te komen. Ga met dit evenwicht in gedachte zelfverzekerd de date in.

Samengevat: Je hebt online een vrouw ontmoet en na enkele chats heeft ze ingestemd om een date met je te hebben. Jullie eerste ontmoeting moet in een ontspannen omgeving een gemoedelijk verloop hebben. Hierbij zul je als een charmante en zelfverzekerde bootsman het geheel op de juiste koers moeten houden. Een koers die leidt naar een vervolgafspraak, of als het meteen goed klikt naar jouw woning om naar wat fijne muziek te luisteren.

December 23rd, 2015 by