Kan ik via een datingsite een relatie vinden?

kan je een relatie vinden via een datingsite

Datingsites zijn de sociale gelegenheden van deze tijd, waar je continu nieuwe personen kunt ontmoeten. Dezelfde relaties die je normaal aanzwengelt op feestjes, in bars en cafés, in parken, aan het strand en op andere locaties kun je nu online starten met behulp van een datingsite. Wanneer dit online contact tussen jou en een vrouw of man goed aanvoelt zal het tot zeker tot een ontmoeting leiden buiten het internet. En deze eerste date kan vervolgens tot een relatie leiden; een fling, een kortstondige relatie, een diepere relatie of een relatie voor het leven.

Hoe werk een datingsite?

Het principe van een datingsite is vrij simpel. Je meldt je aan, geeft je persoonlijke gegevens door, verstrekt een of meerdere foto’s van jezelf en geeft aan waar je naar op zoek bent. Bijvoorbeeld: Lucas, een man van 32 (lengte.., gewicht.., seksuele geaardheid.., enz.), wil een vrouw tussen 25 en 35 jaar ontmoeten voor een relatie.
De datingsite zal je een overzicht bieden (met foto’s) van alle vrouwen binnen hun bestand die aan jouw zoekvoorwaarden voldoen. Dat kunnen wel duizenden of soms tienduizenden vrouwen zijn. Voor jou is het een kwestie van aanklikken welke vrouwen je bevallen. Omgekeerd zal jouw profiel (met foto’s) via de site getoond worden aan alle geregistreerde vrouwen. Wanneer jij een vrouw leuk vind, en zij jou, ontstaat er een match op de datingsite. Het online contact is hiermee gelegd en uit de chats die tussen jullie zullen volgen kan een mooie date rollen.

Welke vaardigheden heb ik nodig op een datingsite?

Bij elke sociale gelegenheid horen min of meer bepaalde sociale vaardigheden. Op feestjes bijvoorbeeld zullen mannen meer van hun macho zijde laten zien en zullen vrouwen aantonen dat ze best een vrolijke chick kunnen zijn. Dat hoort nu eenmaal bij uitgangsgelegenheden, en vergroot in die sfeer de kans op succes.

Op datingsites zijn er ook enkele specifieke vaardigheden die jouw kans op succes aanzienlijk kunnen vergroten. Vooral mannen is het aangeraden om zich te bekwamen in deze vaardigheden en ze continu aan te scherpen. Het is voor een doorsnee man namelijk niet altijd even makkelijk om een online gesprek met een vrouw om te zetten naar een fysieke ontmoeting. Hier volgen enkele tips voor mannen:

  • Vraag nooit meteen tijdens het eerste gesprek naar een ontmoeting. Wacht hierme tot de 2e of 3e chat.
  • Zorg voor voldoende gespreksstof tijdens online conversaties (hou desnoods wat aantekeningen naast je). Wees creatief en doe je best om wat humor in de chat te krijgen.
  • Probeer een band met haar te creëren. Vrouwen willen meestal eerst een klik voelen voordat ze een date maken. Als man zul je er dus voor moeten zorgen dat die emotionele connectie (gelijktijdige pret, verbluffing of opwinding) tot stand komt.
  • Wek vertrouwen. De negatieve verhalen over online dates die in een drama eindigen hebben vrouwen een stuk voorzichtiger gemaakt. Zorg ervoor dat je betrouwbaar, stabiel en ongevaarlijk overkomt.

Het prettige van een datingsite is dat er duizenden kandidaten zijn, waardoor je op weekbasis meerdere matches krijgt. Het biedt je dus voldoende ruimte om jouw sociale vaardigheden te verbeteren. Een relatie vinden is niet eerder zo eenvoudig geweest.

December 19th, 2015 by